„Láss másként és segíts” – érzékenyítő programsorozat zárása a nyíregyházi Csodavárban

A Rejtett Kincsek Down Egyesület „Láss másként és segíts, hogy gyermekeink egy elfogadóbb világban nőjenek fel” - családok és iskolások számára kifejlesztett érzékenyítő programjával, több mint 12.000 vásárlói szavazattal megnyerte a Tesco Magyarország „Ön választ, mi segítünk” közösségi kezdeményezésén keresztül az áruházlánc által felajánlott 400.000 forintos díjat 2018 folyamán.

A program során az egyesület vállalta, hogy 5 hónap alatt tíz gyermek közösségi csoportnak szervez játékos érzékenytő programokat az ország első inkluzív fejlesztő központ és játszóházában, a nyíregyházi Csodavárban ingyenesen, valamint meghívást kaptak a Tesco dolgozói és gyermekeik is. A „Láss másként” programsorozat sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy ezen alkalmaknak köszönhetően összesen több mint 300 iskolást, óvodást, pedagógusokat értünk el, 5 önkéntest vontunk be, akik testközelből megtapasztalhatták, milyen a fogyatékossággal élők világa. További fontos eredmény, hogy rajtuk keresztül közel 1000 embert értünk el társadalomformáló üzenetünkkel.

"Van egy érzékenyítő programunk, amit már több éve viszünk" - mondta el Kisari Károly, az egyesület elnöke. - "Gyöngyfűzés, számolás, útkeresés és mindenféle dolgok vannak. Egyfajta különleges helyzetet ad ezeknek, hogy valamilyen képességüket elvesszük a gyerekeknek. Mondjuk a látásukat elvesszük úgy, hogy letakarjuk a szemüket, vagy a kézügyességüket vesszük el azzal, hogy egy nagy kesztyűt adunk rájuk, így csak a nagy mozgást tudják elvégezni. Fontos, hogy csapatban vannak, és a csapattagoknak rá kell jönniük, hogyan tudnak segíteni abban, hogy egy feladatot meg tudjanak oldani."

Számokban: 10 gyermekcsoport, 315 gyermek, 22 pedagógus, 5 önkéntes, valamint Tesco dolgozók és 20 iskolás érzékenyítése.

Kategória: