A Down Egyesület és a Csodavár Fogadd el, fogadj el! nyíregyházi állomásán

A Down Egyesület is bemutatkozott annak a Fogadd el, fogadj el kampánynak a keretében, melyet 2013-ban már nyolcadik éve indított útjára a Kézenfogva Alapítvány. A program célja, hogy elsősorban a fiatalokkal, gyerekekkel ismertesse meg a fogyatékos embereket. Ez a korosztály még nem előítéletes, természetes nyitottsággal fordul minden új és számára szokatlan felé. Erre építve kell nekik megmutatni, hogy a fogyatékos emberek mennyi értéket hordoznak, életük példa lehet sokak számára, erőből, kitartásból, leleményességből, szeretetnyilvánításból kiemelkedőek.

Május 3-án pénteken egész nap a Nyíregyházi Főiskola Bessenyei aulájában ismerhettek meg a iskolás csoportok különféle fogyatékossági típusokat, a Down Egyesület és a Csodavár Korai Fejlesztő Centrum csapata pl. a Down-szindrómát mutatta meg játékos foglalkozások keretében, de volt Kerekesszékes akadálypálya és akár azt is megtapasztalhatták a gyerekek, milyen érzés lehet vakon boldogulni a mindennapokban.