Szemléletformálás után zserekzsivaj a Csodavár Nyíregyháza játszóházban

Rejtett Kincsek Down Egyesület hisz abban, hogy a ma gyermekei a holnap felnőttjeiként egy befogadóbb társadalmat tudnak építeni.

Vékony Katalin2024. március 18.

A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 2. osztályosai látogattak el múlt héten a Csodavár Nyíregyháza Inkluzív Fejlesztő Központ és Játszóházba, ahol szemléletformáló foglalkozáson vettek részt. A játékos foglalkozások célja, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz a fogyatékkal élő és tipikus fejlődésű gyerekek, akik szórakoztató feladatokon keresztül tapasztalják meg, milyen nehézségekkel kell megküzdeniük a fogyatékkal élők társaiknak a mindennapokban, ezáltal elfogadóbbá válnak.

A Rejtett Kincsek Down Egyesület hisz abban, hogy a ma gyermekei a holnap felnőttjeiként egy befogadóbb társadalmat tudnak építeni, ennek azonban az a feltétele, hogy időben és megfelelő módon tapasztalják meg az inklúzió jelentőségét.

A játékos szemléletformáló foglalkozások után mindig van idő egy kis kikapcsolódásra is a játszóházban, melyet ezúttal a Eötvös iskola diákjainak vidámsága töltött meg. A „Szemléletformáló foglalkozások Nyíregyházán és Budapesten” című programot a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatja.

MagyarországMagyarország