Csodavár Ambulancia - Ingyenes szűrések bölcsődékben és óvodákban

A program kezdete óta gyógypedagógus szakemberek a két városban 5 intézményben, 28 csoportban összesen 49 gyermek szűrését végezték el.

Vékony Katalin2024. április 12.
Kategória: 

A statisztikák szerint a kisgyermekek 20-30%-a küzd valamilyen nehézséggel, képességzavarral, esetleg komolyabb, nem szűrt problémával (az autisták és magatartás problémás gyerekek száma kiugró növekedést mutat az elmúlt években). Elengedhetetlen, hogy a problémák kiszűrése minél korábban megtörténjen, hiszen korai fejlesztéssel lényeges javulást tudunk elérni a gyermekek fejlődése érdekében.

A Rejtett Kincsek Down Egyesület által szervezett, a Kulturális és Innovációs Minisztérium által kiemelten támogatott Csodavár Ambulancia program célja a fejlesztésre szoruló gyermekek kiszűrése, fejlesztésük megkezdése. Szűrőprogramunkat Nyíregyházán és Budapesten bölcsődékben és óvódákban végezzük. A program kezdete óta gyógypedagógus szakemberek a két városban 5 intézményben, 28 csoportban összesen 49 gyermek szűrését végezték el, és három gyermeknél már megkezdődött a korai fejlesztés folyamata.