Ingyenes szemléletformáló foglalkozások a Csodavárakban

A foglalkozásokra óriási az igény, számos óvodai csoport és iskolai osztály várja, hogy részt vehessen a kétórás programon.

Vékony Katalin2023. február 23.
Kategória: 

A Rejtett Kincsek Down Egyesület évek óta tart érzékenyítő foglalkozásokat budapesti és nyíregyházi inkluzív fejlesztő központjaiban óvodások és kisiskolások számára a gyerekek empátiájának és szociális érzékenységének fejlesztése céljából. Mind a pedagógusok, mind a szülők látják, hogy a játékos feladatokon keresztül egymás elfogadása tanulható, az egyes fogyatékossági típusok testközelből megtapasztalhatók és így a ma gyermekei a jövő empatikusabb felnőttjeivé válhatnak. Ez pedig az egész társadalom érdeke. 

A foglalkozásokra óriási az igény, számos óvodai csoport és iskolai osztály várja, hogy részt vehessen a kétórás programon, mely 2023-ban a Belügyminisztérium támogatásával valósul meg a Csodavár Budapest és a Csodavár Nyíregyháza intézményekben a „Ha átéled – megérted” - Szemléletformáló foglalkozások című projekt keretében.

Az egyesület a két városban összesen 50 iskolai osztályt vagy óvodai csoportot lát vendégül. A játékos szemléletformáló foglalkozások keretében közelebb kerülnek egymáshoz a tipikusan fejlődő és a sajátos nevelési igényű gyerekek, a foglalkozások segítenek, hogy jobban megismerjék, elfogadják és segítsék egymást. A Rejtett Kincsek Down Egyesület hisz abban, hogy a ma gyermekei a holnap felnőttjeiként egy elfogadóbb társadalmat tudnak építeni, ennek azonban az a feltétele, hogy időben és megfelelő módon tapasztalják meg az inkluzió jelentőségét.